↑ Return to Avondvullend Toneel

Oud gaat voor Goud (2008)

Wat gebeurt er wanneer een aantal bejaarden hun saaie leventje meer dan zat is?
Precies, dan beramen zij een  overval op de juwelier.

Dit is in het kort waar dit avondvullende toneelstuk van toneelgroep COV over gaat. Met hun voorstelling “Oud gaat voor goud”, presenteren zij ook dit jaar weer een geweldige komedie.

Zes bewoners van een bejaardenhuis besluiten om niet meer afhankelijk te zijn van hun AOW-tje en maken daarom plannen om de juwelierszaak te overvallen. Saillant detail is dat Therèse, één van de bewoners, de schoonmoeder is van desbetreffende juwelier. Onder de andere bewoners bevinden zich onder andere een fanatieke oorlogsveteraan, een voormalige Miss Nederland en een zeer technische klokkenmaker. Met elkaar werken zij het plan voor de overval uit. Bovendien wordt er een “generale repetitie” gehouden om te kijken hoe waterdicht het plan werkelijk is.

Helaas komt er een kink in de kabel en loopt de overval volledig in het honderd. Tenminste, zo lijkt het… totdat de bewoners op de radio het nieuws horen dat de zaak wel degelijk is overvallen. Wie van hen heeft de buit toch meegenomen? Wie van hen is de dader?

Met deze voorstelling hoopt toneelgroep COV zelf ook “goud “ in handen te hebben. Eén van de eigen leden, Lianne Jongsma,  heeft deze voorstelling zelf geschreven en geregisseerd.  Lianne heeft inmiddels al enige naamsbekendheid opgebouwd rondom het zelf schrijven en regisseren van kinderstukken, waarvan de voorstellingen stuk voor stuk een groot succes waren. Deze keer heeft ze zich voor het eerst aan een avondvullende voorstelling voor volwassenen gewaagd. Een totaal andere manier van schrijven, maar met één belangrijke overeenkomst: de humor moet centraal staan.

“Oud gaat voor Goud” is geschreven door Lianne Jongsma