De vereniging

COV is een amateur toneelvereniging, opgericht in 1954, met 21 enthousiaste leden. Wij zijn een vereniging die het hele jaar door actief is. Ons motto luidt: “Er is niets leuker dan de mensen aan het lachen te maken”, naar een citaat van Wim Sonneveld. Daarom staan onze voorstellingen in het teken van de lach.

Het hoogtepunt vindt doorgaans plaats in maart wanneer we onze jaarlijkse avondvullende voorstelling op de planken brengen. COV heeft al talloze komedies, kluchten en blijspelen voor het voetlicht gebracht.  Daarnaast heeft met name de laatste jaren het toneel voor kinderen een belangrijke plaats ingenomen. We hebben dan ook regelmatig een nieuwe kindervoorstelling op het programma staan. Maar dat is niet het enige dat wij in onze mars hebben. Zo hebben wij rollen ingevuld voor de TV Oost serie “Moord&Brand” en speelden onze toneelspelers hoofdrollen in de openlucht-opera’s “De schearbaas van Riessen” en “Tsaar en Timmerman”. Wij worden ook regelmatig gevraagd om rollen te spelen voor fesitivals, openingen etc.

In 2012 heeft COV in samenwerking met collega verenigingen OCH, DAT en HMV het openluchtspektakel “De Fanfare” voor het voetlicht gebracht. Met recht mag dat laatste een van de hoogtepunten in de recente geschiedenis van COV worden genoemd. Maar liefst 2500 bezoekers genoten van dit spektakel.

Al onze producties doen we geheel in eigen beheer. Dat kan ook want onder onze leden schuilt heel wat talent! Zo hebben wij een eigen ploeg decorbouwers, eigen regisseurs en hebben wij een schrijfster van originele kinderstukken onder onze hoede. Onze PR-afdeling zorgt ervoor dat wij ook buiten Holten actief zijn. Met name het kinderstuk wordt regelmatig geboekt door theaters, bedrijven, instellingen en andere verenigingen. De laatste jaren is de toneelgroep hard gegroeid in het aantal leden en voorstellingen dat gegeven wordt. Het bestuur dat bestaat uit 5 leden is dan ook zeer actief en komt regelmatig bijeen om de lijnen uit te zetten en creatieve oplossingen te bedenken.

COV repeteert in het lopende seizoen (september t/m maart) iedere donderdagavond vanaf 19:45 uur in De Kandelaar te Holten. Iedereen is dan welkom. Op deze avonden wordt er serieus gerepeteerd, maar er wordt ook veel gelachen en gereageerd op elkaars acteerprestaties. Het is bij COV dan ook altijd gezellig, en dat vinden we naast goed acteren minstens zo belangrijk