↑ Return to Avondvullend Toneel

Gewoon te Gek! (2011)

Lisette, Femmie, Isar en Bram – vier ex-psychiatrische patienteni – wonen in Huize van Speykstraat.
De sociotherapeute, Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de “normale” maatschappij te heroveren. Helaas doet Toos vaak Te goed haar best.

Lisette wil kunstenares worden, en Femmie heeft nogal een obsessie.. Isar is een cynicus met een scherpe tong en Bram raakt regelmatig in een dip omdat zijn biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op “normale” mensen.

Dan komt de wethouder, die verantwoordelijk is voor de subsidie van huize van Speykstraat, een keer poolshoogte nemen. Het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar een inrichting moeten. Om dat te voorkomen geeft Toos duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet hun in het verkeerde keelgat. De bewoners besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen. Op eigen “gekke” wijze bezorgen ze hun gasten een zeer bijzondere avond. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren. Zeer bekwaam blijven de ex-gekken de baas een regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog.

Al met al; uitdagend toneel, een gezond portie humor en een spiegel naar de huidige maatschappij.

Gewoon te Gek! is geschreven door Ton Davids.

Gewoon te Gek!” was te zien op vrijdag 7 oktober 2011 en zaterdag 8 oktober 2011 in De Kandelaar te Holten.